De geboorte van een kind is een uniek moment. Het is iets dat je wilt delen met familie en vrienden omdat het belangrijk voor je is. In sommige landen sturen ouders een geboorteaankondiging voor familie, vrienden en kennissen om hen te vertellen dat een kind is geboren. Soms bevat het een tekst of een klein gedicht om de baby te verwelkomen of voor ouders en broers en zussen om hun vreugde uit te drukken.

Waarom een ​​geboorteaankondiging?

Het is niet in elk land gebruikelijk om een ​​kaart te sturen wanneer er een baby geboren is. Het wordt echter wel steeds populairder. In Nederland en België stuurde bijvoorbeeld 95% van de ouders een kaart. Het is een dus een gevestigde traditie geworden.

Afgezien van tradities, is het verzenden van geboorteaankondigingen gewoon een mooi iets om te doen. Je familie en vrienden ontvangen een mooie kaart betreffende jouw kleine en het is ook een prachtige herinnering aan de geboorte.

Een geboorteaankondiging is ook een soort uitnodiging. Als je een kaart ontvangt, kun je ook eerder een bezoek brengen.

Wat staat er in een geboorteaankondiging?

Het maken van een geboorte aankondiging biedt voldoende mogelijkheden. Het moet de naam, de geboortedatum, de geboorte- en contactgegevens bevatten. De namen van papa, mama en broers en zusters moeten ook worden opgenomen. De lengte en het gewicht van de baby worden vaak toegevoegd. Bovendien kun je een groot gedicht of tekst aan de kaart toevoegen.

Klinkt een geboorteaankondiging als een goed idee? In dat geval kun je kiezen uit een verzameling geboorteaankondigingen. 

Zorg er in ieder geval voor dat je lijst van kaart ontvangers tijdig klaar is. Je wilt niet afvragen wiens naam ontbreekt na de komst van de baby. Diegene zal zich buitengesloten voelen als ze geen kaart krijgen. Zo dien je te beginnen met het opsommen van de namen van al je familieleden en vrienden die een kaartje zouden willen ontvangen. 

Foto

Bepaal of op je geboortekaartje een foto komt of niet. De meeste mensen gebruiken een foto. Het maakt het ontwerp van de kaart veel beter. Je kunt kiezen uit een zwart-wit of een gekleurde foto.

Zorg ervoor dat het lettertype past bij de foto die je gebruikt. Je wilt niet dat de kleur vloekt met de kaart of een onleesbaar lettertype. Je kunt ook overwegen om een ​​handgeschreven kaart te maken om het persoonlijker te maken.

De geboortekaart moet de baby’s naam, geslacht, gewicht en lengte bevatten. Het moet zowel de namen van de ouders te hebben, zelfs als ze niet getrouwd zijn. Je kunt ook de namen van de broers en zussen plus de grootouders toe voegen.

Vergeet niet om spaarzaam te zijn met woorden op de kaart. Gebruik treffende en ontroerende zinnen. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld op zoek gaan naar pakkende citaten.

Bereid de enveloppen met de namen van de ontvangers vroeg voor. Een geboortekaart ontwerpen kun je eenvoudig online doen. Je kunt je ook laten inspireren door de vele sjablonen die je vindt. Vergeet niet dat een goede voorbereiding het halve werk is.