Op vakantie gaan met kinderen ziet er eigenlijk altijd anders uit dan wanneer jij op vakantie gaat met jouw partner. Er moeten allerlei extra dingen worden geregeld en dat zal jij zelf moeten doen. Ben jij benieuwd wat er allemaal geregeld kan worden voor een vakantie met kinderen? Zoek dan niet meer verder. Hieronder zijn drie voorbeelden verzameld zodat jij straks rustig op vakantie kan gaan. 
 

Speelgoed regelen

De meeste ouders vinden een vakantie met kinderen spannend, omdat kinderen soms snel uitgekeken zijn op dingen. Het is daarom belangrijk dat het kind voldoende speelgoed heeft om zich mee te vermaken. Dit geldt niet alleen voor de reis, maar ook op de vakantiebestemming. Niemand wil een verdrietig kindje hebben op vakantie.

Het soort speelgoed dat je kan meenemen is een beetje afhankelijk van de leeftijd van jouw kinderen. Daar zul je dus even rekening mee moeten houden. Wat in ieder geval goed werkt, is een (kleur)boek met kleurpotloden. De kinderen kunnen dan lekker creatief aan de slag tijdens het reizen. Ga jij naar een zonnige vakantiebestemming? Vergeet dan zeker niet om een emmer en schepjes mee te nemen voor op het strand. 

 

Oppas regelen

Misschien heb je er nog nooit van gehoord, maar het is mogelijk om een vakantie oppas te regelen. Dit betekent dat jij een oppas kan meenemen op vakantie die dus goed oppast op de kinderen. Hier zitten natuurlijk wel wat voorwaarden aan vast als je de oppas regelt via een betrouwbare  nanny service

Ten eerste zal er een goede kennismaking moeten plaatsvinden. De oppas gaat echt mee op vakantie, dus er moet wel echt een klik aanwezig zijn. Daarnaast is het aan jou om de reis van de oppas te betalen zodat de oppas mee kan gaan. Dit geldt ook voor het regelen van de overnachtingen op vakantie. Als laatste moeten er duidelijke afspraken worden gemaakt over de taken van de oppas tijdens de vakantie. 

 

Medicijnen regelen

Het kan zomaar gebeuren dat er iemand ziek wordt tijdens de vakantie. Het is om die reden van belang dat jij daar rekening mee houdt en dus medicijnen meeneemt. In sommige landen kunnen bepaalde medicijnen niet verkrijgbaar zijn, dus het is dan verstandig om het zelf mee te nemen. Paracetamol kan natuurlijk niet ontbreken voor de vakantie. 

Daarnaast is het slim om reisziektepillen mee te nemen in de medicijnendoos. Kinderen kunnen namelijk sneller last krijgen van misselijkheid tijdens het reizen. Een reisziektepil kan dit verhelpen zodat de kinderen er geen last meer van hebben. Verder is het altijd handig om een goed middel mee te nemen tegen nare insectenbeten. Niemand wordt blij van een vervelende muggenbeet die vreselijk jeukt!